ספיגת ברזל בגוף
הברזל הוא חומר שנספג לאט בגוף והתהליך נמשך בין שעתיים לארבע שעות עד לספיגה מלאה. תהליך הספיגה ממתרחש בתריסריון ובחלק העליון של המעי הדק. מזונות המפחיתים ספיגת ברזל הם: קפה, שוקולד, קולה, מוצרי חלב ותה.
ספיגת ברזל טובה ויעילה בגוף תלויה ב 4 גורמים:
– תפקוד מערכת העיכול – נפיחות, שלשולים, עצירות או גזים עלולים לפגוע ברמה נכונה של ספיגת ברזל במערכת העיכול.
– מינון גבוה מידי – תוספים במינונים גבוהים מידי עלולים לגרום לתופעות לוואי ולרמות נמוכות של ספיגה.
– רדיקלים חופשיים ורעלנים בדם – חומרי הדברה, עשן ושאריות של תרופות הנמצאים בגוף, עלולים להקשות על ספיגה יעילה של ברזל ובמקרים מסוימים אף להתחרות עם הברזל על הקולטנים.
– איכות התוסף אותו נוטלים – חשוב להקפיד שהתוסף אותו בוחרים לקחת הוא בעל יכולת ספיגה טובה בגוף.
אחת הדרכים האפקטיביות להבטיח ספיגה מלאה של ברזל, כמו גם תוספי תזונה רבים אחרים, בגוף היא ליטול תוספים המיוצרים בטכנולוגיה ליפוזומלית. ברזל עטוף בליפוזום הוא פטנט ייחודי המעצים ספיגה של מולקולות שונות בגוף. מולקולות אלה נמצאות בתרופות, מינרלים, תוספי תזונה וויטמינים.
כאשר מדובר בספיגה יעילה של ברזל בגוף, המוצר עליו אנו ממליצים הוא גרינאיירון. אלה הן כמוסות ברזל מיקרוני בטכנולוגיה ליפוזומלית עם ויטמין סי וכלורופיל. הכמוסות ללא ממתיקים או טעם מתכתי, נספגות בקלות ואין צורך להפריד אותן ממוצרי חלב.