בלוג הבריאות של נייצ׳רספרו

למה חשוב כל כך לצרוך סידן

itzik2

איציק ברדה, נייצ׳רספרו

בכף גרגירי פרג יש למעלה מ-100 מ"ג סידן, כמות השווה לסידן בחצי כוס חלב, או במילים אחרות:
הפרג מכיל פי 15 יותר סידן מאשר בחלב.
100 גרם של פרג (בערך חצי כוס פשוטה) תורם 1,500 מ"ג של סידן. לשם ההשוואה, ב-100 גרם של טחינה יש 100 מ"ג של סידן וב-100 גרם של שקדים – "רק" 255 מ"ג של סידן.

הסידן הוא מינרל החיוני לבנייה ולשמירה על מסת העצם. 98% מהסידן בגוף מרוכז בעצמות ו-1% בשיניים. השאר משמש לתפקודים פיסיולוגיים כמו כיווץ שרירים, העברת מסרים עצביים וקרישת דם.

העצם היא למעשה איבר חי שניבנה ונהרס כל הזמן. בשנות הילדות ועד גיל 20, העצם נבנית יותר מאשר מתפרקת, ולקראת סוף גיל ההתבגרות העצם כבר מכילה מעל 90% מכמות הסידן שתהיה בה אי פעם.

בסביבות גיל 30 מושגת מסת העצם המקסימלית שלנו ולאחריו מתחילה העצם להתפרק יותר ממה שהיא נבנית. ככל שנשיג בגיל הילדות מסת עצם גבוהה יותר, כך ניצור עצם חזקה יותר והסיכון לאוסטיאופורוזיס בגיל המבוגר יקטן.

לכן ישנה חשיבות גדולה לשלב סידן בתזונה לאורך כל החיים!
כאשר לא אוכלים מספיק סידן, אני ממליץ לצרוך סידן מתוספי סידן.

הסידן האיכותי הוא סידן בטכנולוגיה ליפוזומאלית אשר מגביר את הספיגה שלו בגוף, בתוספת ויטמין K2, אשר מונע את שקיעת הסידן בכלי הדם ומעודד את הספיגה שלו בעצמות ובתוספת ויטמין D, החשוב להטמעת הסידן בעצם.

כמו זרעי השומשום, או הפשתן, גם זרעי הפרג מכילים שמן רב. לכן, הטריות כאן היא קריטית. קנו זרעי פרג שלמים ובקשו שיטחנו לכם במקום. את הזרעים הטחונים ניתן לשמור במקפיא עד שישה חודשים. לא מומלץ לקלות אותם, שכן חום הקלייה יחמצן את השמן, ו"יקלקל" את הפרג.

ברפואה הסינית נהגו להשתמש בלבונה לטיפול בבעיות בחלל הפה ובחניכיים. מחקר שנעשה בהודו ב-2011 מצא כי אכן הלבונה יכולה לסייע במניעת מחלות בחלל הפה. המחקר הראה כי לבונה יכולה למנוע זיהומים בפה וגם עשויה למנוע חדירה של חיידקים ונגיפים מחוללי מחלות – בזכות התכונות האנטי-מיקרוביאליות של החומצה הבוסוולית המצויה בלבונה.

מחקר בראשות פרופ' אסתר פרידע הוא אחד מתוך קרוב ל-50 מחקרים חדשים שיוצגו במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, במסגרת "כנס מחקרי יהודה ושומרון ה-18", כנס מדעי רב-תחומי המתקיים בשיתוף פעולה עם מו"פ אזורי השומרון ובקעת הירדן.

קבוצה של חוקרים מן המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, האוניברסיטה העברית בירושלים ומכון ויצמן למדע, בדקה את השפעות קטורת השרף של צמח הלבונה ששימשה לפולחן דתי בימי קדם פרופ' פרידע וחוקריה מצאו כי לאחד מן הרכיבים העיקריים של הלבונה יש השפעה פסיכואקטיבית, נוגדת דיכאון וחרדה.

מחקר נוסף בנושא בוסבליה וסרטן נעשה בבית החולים איכילוב ע"י ד"ר שחר לב ארי מנהל המעבדה לחקר צמחי רפואה במחר זה נראה שהוספת הצמח בוסבליה לפני מתן קרינה נראה שהצמח מכניס את התאים לתהליכי הפופטוזיס ולמעשה מסייע לקרינה להרוס את התאים הסרטנים.

אין ספק שחקרו ועוד יחקרו את שרף הלבונה המוכונה בוסווליה סרטה.

המידע מיועד לקהל מקצועי בלבד - מבוסס על מחקרים קליניים ומידע שפורסם

הבהרה:
משרד הבריאות קובע כי נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים והנוטלים תרופות מרשם- יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה

תוספי תזונה הנם תוספים לתזונה ולא באים להחליף או לשנות כל טיפול רפואי ו/או תרופתי בהמלצת הרופא. למען הסר ספק מודגש בזאת כי המוצרים המופיעים פה הינם לפי החוק תוספי תזונה ואינם תרופות. אין לראות במידע כאן ו/או במוצרים הנזכרים (אם נזכרים) ו/או באמור בנוגע לכל מצב גופני ו/או למוצר מסויים ככאלו שנועדו לאבחן, לטפל, לרפא או למנוע מחלה כלשהי. המידע בכתוב כאן הוא לא בגדר המלצה או הוראה או דרך לטיפול רפואי. משרד הבריאות קובע, בכל מקרה של בעיה רפואית יש להיוועץ ברופא המטפל לפני נטילת תוספי מזון וויטמינים.

על הקורא לדעת כי המידע כאן אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את המשתמש ו/או את הציבור. המידע כאן אינו בא לשמש כהמלצה ו/או הוראה לשימוש ו/או שינוי של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי. יש להיוועץ בגורם מוסמך כדי להתאים אישית לפי המצב הרפואי.

מוצרים שעשויים לעניין אתכם

You must select your brand attribute in Theme Settings -> Shop -> Brands
Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
התחל להקליד כדי לראות מוצרים שאתה מחפש.
חנות
רשימת משאלות
החשבון שלי
סל הקניות שלי
סל הקניות ריק.

נראה שעוד לא בחרת מה לקנות.

דילוג לתוכן