חג הפסח בפתח והשנה, כנראה שיותר מכל שנה אחרת, בעקבות התפתחות הקורונה, כולנו נשאר כל הזמן בבית, מה שאומר שהשנה נהיה הרבה במטבח, סביב האוכל. בנוסף לכך אל לנו לשכוח שלרבים מאיתנו קשה לעכל את המצות לכן החלטתי להקדיש את הניוזלטר שלנו הפעם לנושא חשיבות הוספת החיידקים הפרוביוטיים לתזונה היומיומית.
אז קודם כל, מהם החידקים הפרוביוטים?
פרוביוטיקה היא שם כולל למגוון רחב של חיידקים ידידותיים, המצויים במקומות שונים בגוף, במיוחד במערכת העיכול. משמעות המילה פרוביוטיקה מיוונית היא "למען החיים". במערכת העיכול קיימים מעל 500 סוגים שונים של חיידקים ושמירה על האיזון בין החיידקים השונים חשובה וחיונית לבריאות.
החיידקים הידידותיים מתחרים עם החיידקים המזיקים, הנקראים פתוגנים (מחוללי מחלות), על אזורי המחיה והמזון ומייצרים חומרים, המפריעים לשגשוג אותם חיידקים פתוגנים, פרזיטים ופטריות.
פלורת המעיים היא אותה אוכלוסיית חיידקים השוכנת במעיים וקשורה לתהליכי עיכול תקינים, ייצור אנזימים וויטמינים שונים. פלורת המעי קשורה לתהליכי ניקוי הגוף, תפקוד מערכת החיסון, במיוחד בהגנה נגד מזהמים.
תוסף פרוביוטיקה חיוני ומועיל למצבים רבים, תורם לתפקוד תקין של מערכת העיכול, מערכת החיסון ומערכות נוספות. מצבים שונים עלולים לפגוע בחיידקים הפרוביוטיים, כמו למשל נטילת אנטיביוטיקה ותרופות נוספות. גם תזונה דלת סיבים, כמו מצות וצריכת מזונות מעובדים, פוגעים אף הם באוכלוסיית החיידקים הטובים.
תוספי התזונה של נייצרספרו כוללים 10 זנים שונים של חיידקים פרוביוטיים, ביניהם החיידק הנחקר והחזק במיוחד Lactobacillus acidophilus, אשר עמיד בחומציות הקיבה ומהווה כשליש מהפורמולה. ובתוספת ל–גלוטמין, חומצה אמינית התורמת לשיקום ריריות המעי ומאפשרת היטמעות של החיידקים בצורה טובה.