עונת הרימונים כבר הגיעה וניתן לראותם ברשתות המזון, בירקניות ובחצרות בתים. אני חושבת שזה בהחלט הזמן למנות את יתרונותיו של הפרי הקסום הנקרא רימון.
הרימון משמש כבר אלפי שנים. זה במיתולוגיה ובכתבים בעברית, יוונית, בודהיסטית, אסלאמית ונוצרית.
הוא מתואר ברשומות המתוארכות לסביבות 1500 לפנה"ס כטיפול בתולעת סרט וטפילים אחרים ותרבויות רבות משתמשות ברימון כתרופה עממית.
הרמב"ם מציין שבקליפת רימון משתמשים לעצירת דימום מפצעים ומחלות עור ובמיץ הרימון לעצירת שלשול ולהקלה על בחילות וכאבי ראש משכרות.
הרימון הוא יליד איראן ומעובד בעיקר במחוזות הים התיכון, חלקים שונים של ארה"ב, אפגניסטן, רוסיה, הודו, סין ויפן.
בשיר השירים מוזכר הרימון בפסוק " כפלח הרימון רקתך" (שיר השירים פרק ו פסוק ז ) כבר אז ידעו על הקשר של הרימון לרקות הנמצאות בראש.. מרתק נכון?
יעילותו של מיצוי פרי הרימון הוכח בצורה נרחבת במחקרים רבים בשנים האחרונות והוא ללא ספק אחד הפירות היותר בריאים הנמצאים בעולמנו !
יעילותו של פרי הרימון באמצעות מרכיביו השונים כגון: ויטמין A,B,C, פוליפנולים, טאנינים, מינרלים ,סידן, אשלגן, ברזל וחומצות שומן, מאפשרים לטפל במגוון בעיות רפואיות שונות הקשורות לתפקוד מערכת העצבים המרכזית ולתפקוד הקוגניטיבי, תפקוד מערכת החיסון, לב וכלי דם וכמובן שמירה על בריאות העור.
ידוע כי נזקי חמצון הן הגורמים העיקריים להשפעות ביולוגיות רבות (חמצון הוא תהליך תאי מכריע ובסיסי בפיזיולוגיה בריאה וחוסר האיזון כלפי חמצון מוגבר הוא גורם למחלות ולהפרעות במערכות השונות).
ואין ספק כי קיים קשר ישיר בין נטילה של מיצוי רימונים עם זמינות ביולוגית גבוהה לבין צמצום תחלואה לבבית, יתר לחץ דם, היפרליפידמיה ודיסליפידמיה, סכרת, דמנציה ומחלות דלקתיות אחרות…
בנוסף ליתרונותיו הבריאותיים הרימון משמש כמרכיב נפלא במאכלים רבים, כקישוט, כמשקה או כסירופ מרוכז ומוסיף טעם והרבה יופי שאפילו תחום הקוסמטיקה גילה את יתרונותיו כמרכיב אנטיאוקסידנטי מונע הזדקנות מוקדמת של העור ומשקם קולגן.
בימים אלו מרבית המוצרים החדשניים בשוק תוספי התזונה הנם עם חומרי גלם ממותגים ונחקרים מרחבי העולם. טיפ חשוב! הנקודה המהותית בבחירת תוסף התזונה היום הנו אילו רכיבים בעלי מחקרים קליניים הנם החומרים האקטיביים בפורמולה של המוצר.