ברפואה הסינית נהגו להשתמש בלבונה לטיפול בבעיות בחלל הפה ובחניכיים. מחקר שנעשה בהודו ב-2011 מצא כי אכן הלבונה יכולה לסייע במניעת מחלות בחלל הפה. המחקר הראה כי לבונה יכולה למנוע זיהומים בפה וגם עשויה למנוע חדירה של חיידקים ונגיפים מחוללי מחלות – בזכות התכונות האנטי-מיקרוביאליות של החומצה הבוסוולית המצויה בלבונה.
מחקר בראשות פרופ' אסתר פרידע הוא אחד מתוך קרוב ל-50 מחקרים חדשים שיוצגו במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, במסגרת "כנס מחקרי יהודה ושומרון ה-18", כנס מדעי רב-תחומי המתקיים בשיתוף פעולה עם מו"פ אזורי השומרון ובקעת הירדן.
קבוצה של חוקרים מן המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, האוניברסיטה העברית בירושלים ומכון ויצמן למדע, בדקה את השפעות קטורת השרף של צמח הלבונה ששימשה לפולחן דתי בימי קדם פרופ' פרידע וחוקריה מצאו כי לאחד מן הרכיבים העיקריים של הלבונה יש השפעה פסיכואקטיבית, נוגדת דיכאון וחרדה.
מחקר נוסף בנושא בוסבליה וסרטן נעשה בבית החולים איכילוב ע"י ד"ר שחר לב ארי מנהל המעבדה לחקר צמחי רפואה במחר זה נראה שהוספת הצמח בוסבליה לפני מתן קרינה נראה שהצמח מכניס את התאים לתהליכי הפופטוזיס ולמעשה מסייע לקרינה להרוס את התאים הסרטנים.
אין ספק שחקרו ועוד יחקרו את שרף הלבונה המוכונה בוסווליה סרטה.